Нова детска площадка и фитнес на открито в „Западен”
Нова детска площадка и фитнес на открито в „Западен” / netinfo

Два проекта на обща стойност 20 000 лева спечели администрацията на район „Западен”, съобщи кметът Димитър Колев. Те са финансирани от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, като се предвижда да бъдат изградени фитнес на открито и детска площадка.

Първият проект е за изграждане на площадка за фитнес на открито до новоизградения паркинг на улиците „Дивна”, „Мащерка” и „Белица”. Предвижда се тук да бъдат поставени 4 уреда – успоредка, лост, уред за коремни преси и степер. Отдолу ще има ударопоглъщаща настилка, а пространството ще бъде озеленено.

Вторият проект е за изцяло нова детска площадка на улица „Петър Ченков”. Тя ще бъде монтирана на мястото на сега съществуващата, която обаче е в лошо състояние и не отговаря на съвременните станадарти за безопасност. Детската площадка ще включва люлка, пързалка, клатушка и занимателни игри, като отново под нея ще има ударопоглъщаща настилка, а цялото съоръжение ще бъде обособено с дървена ограда. Стойността на всеки от проектите е 10 000 лева.