Нощен патрул ще следи проститутките и просяците
Нощен патрул ще следи проститутките и просяците / Снимка: Дарикнюз/

Нощен патрул ще следи проститутките, просяците и всички нарушители на реда. Идеята са обсъдили на среща зам.-кметът по сигурността и обществения ред Руси Панчев и шефът на полицията в Пловдив комисар Ангел Рангелов. Служителите на общинска полиция ще следят стриктно не само жриците на любовта, но и крадците на шахти, незаконните каруци, както и  за неправилно паркираните автомобили. Контролът ще бъде строг и в заведенията, за това спазват ли работно време и нарушават ли нощната тишина, каза  зам.-кметът Руси Панчев. Той обясни, че полицията ще бъде безкомпромисна по отношение на фалшивите обаждания на тел.166 за евентуални проблеми през нощта.

Според Руси Панчев засиленият контрол, който започна преди няколко месеца е дал положителни резултати. По думите му в "Алеята на любовта" вече почти не се срещат проститутки, намалели са и просяците в града.

На срещата с комисар Рангелов е обсъдена и стратегия за превенция за намаляване на престъпността в община Пловдив съвместно с Фонд "ИГА".

Предвижда се още, в началото на новата учебна година, екипи със служители на Инспектората по образование, Детска педагогическа стая  и отдел "Образование" да провеждат беседи във всички училища за опасноста от наркотици.

/Чуйте още от прикачения звуков файл/