Номинират полицай за заместник-кмет
Номинират полицай за заместник-кмет / netinfo
„Атака” ще номинира служител на МВР за заместник-кмет по обществения ред и сигурност, заяви местният лидер на партията Тодор Христев. Той направи заявлението, след като общинските съветници гласуваха новата структура на администрацията и щатът на подалия оставка Димитър Цветков /ГЕРБ/ се запази, но без правомощия по отношение на транспорта.

Има много достойни кадри на МВР, ще предложим на кмета няколко имена, каза Христев, без да влиза в конкретика. Той уточни само, че някои от номинациите, които има предвид, са на „млади пенсионери”, а други – на действащи служители на полицията.

Меганаправление, а не мегадирекция, ще бъде форматът на новосъздадената структура, обединяваща общинската икономика, екологията, европейските проекти, здравеопазването и транспорта. Звеното ще бъде поверено на Александър Константинов от БСП. Промяната на наименованието се наложи, след като стана ясно, че класификаторът на държавните длъжности не допуска в общините да има главни дирекции, с изключение на Столична община. Даниела Желязкова от ДСБ обаче предупреди, че чл. 4 на Закона за администрацията не допуска дирекциите да бъдат обединени в направления и обяви, че решението е незаконосъобразно. Нарушихте клетвата си да спазвате законите и поставихте в деликатна позиция областния упарвител, който е от вашата партия, но ще бъде принуден да върне решението, обърна се Желязкова към съветниците от левицата.