Дан Шехтман
Дан Шехтман / netinfo
Професор Дан Шехтман, нобеловият лауреат по химия за 2011 година е на посещение в Пловдив. Заедно с посланика на Израел Ирит Лилиан бяха приветствани от Стефан Стоянов, заместник-кмет "Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество".

Дан Шехтман
netinfo

Гостите от Израел останаха истински изумени от архитектурата на сградата на Общината. Те посетиха основни забележителности на града. Разходиха се по Главната улица, Римския стадион, квартал Капана, Стария град, Античния театър, Голямата базилика.

Дан Шехтман
netinfo

Освен с разказите си за богатата история на Пловдив – най-стария жив град в Европа, Стефан Стоянов успя да впечатли професор Дан Шехтман и със съвременното развитие на града – иновациите в икономиката, бизнеса и образованието – програма Монтесори в детските градини, реализирането на проекти с университетите в града, един от които е въвеждането на специалността по софтуерно инженерство в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Дан Шехтман
netinfo

В разговорите заместник-кметът Стефан Стоянов не пропусна да отбележи, че Пловдив е избран за Европейска столица на културата през 2019 заедно с италианския град Матера.

Професор Дан Шехтман бе толкова впечатлен от Пловдив, че обеща при първа възможност отново ще посети града под тепетата.