Николай Караиванов се срещна с хотелиери и ресторантьори
Николай Караиванов се срещна с хотелиери и ресторантьори / netinfo

Проблемите в хотелиерския и ресторантьорски бранш обсъди днес със Сдружение на ресторантьори и хотелиери „Тракия” кандидатът за кмет на коалиция „ДА за Пловдив” Николай Караиванов. „Моите родители са ресторантьори и от личен опит знам колко е трудно да се постигат успехи в този бранш. Вие сте от тези, които формират имиджа и уникалното впечатление на гостите на град Пловдив. Вие приютявате спомените им.” – обърна се към присъстващите кандидат-кметът.

Обсъдени бяха проблемите, свързани с издаване на разрешителните за тротоарно право, категоризациите на ресторантите и хотелите и облагородяването на средата около тях. Представителите на средния и дребен ресторантьорски бизнес поискаха от Николай Караиванов такса-смет да бъде определена според количеството на боклука, който изхвърля съответното заведение, а не според категорията му.

Подкрепата за бранша е приоритет за „Десен Алианс”, категорична бе Тони Симидчиева – кандидат за общински съветник от коалицията. Тя благодари за подкрепата и обеща да направи всичко, което е по силите й за ресторантьорския бизнес.