Николай Караиванов: Пловдив ще има Дом на спорта
Николай Караиванов: Пловдив ще има Дом на спорта / netinfo

Пловдив ще има модерна многофункционална спортна зала, Дом на спорта и Музей на спорта, заяви кандидатът за кмет на “Десен Алианс за Пловдив” Николай Караиванов по време на срещата си със спортисти, председатели на спортни клубове и ветерани на спортното движение от града. Състоянието на базите е трагично, но не се търси подходящата форма за стопанисване на имотите.

Няма нужда общината да купува скъпи картини с надути цени, нито да се полагат усилия за развиване на стрелковите умения на гражданите, както настояват някои политически сили, представени в местния парламент, за да се оправдаят определени проекти, каза още Караиванов. Той заяви, че ще работи за изграждане на Дом на спорта, в който под един покрив да бъдат събрани офисите на различни клубове, конферентен център, както и зала, която отговаря на изискванията за организиране на големи първенства и турнири.

Досега не използвахме пловдивските спортисти и техните успехи за реклама на града, но това ще се промени. Когато общината инвестира в провеждането на наситен календар от авторитетни състезания това означава, че ще се задвижи туристическия оборот и ще се увеличат парите за клубовете, призова Караиванов.