Никан лайн срещу Хеброс бус заради сценарий с частните линии
Никан лайн срещу Хеброс бус заради сценарий с частните линии / netinfo
Има сценарий в конкурса за частните превозвачи и от години критериите се изработват така, че да спечели фирма "Хеброс бус", заяви собственикът на декласираната вчера фирма "Никан лайн" Ангел Батаклиев. Кметът да отмени решението на комисията в конкурса за частните автобусни линии. Ако това не стане, ще атакуваме класирането в съда, каза още Батаклиев.

”В професионалното си безсилие някой търси врага, така коментира пред Дарик нападките срещу него управителя на "Хеброс бус" Веселин Дошков. Евентуалният конфликт с общината няма да ме откаже да купя 67% от нейната фирма “Градски транспорт”, заяви по-рано днес в предаването Дарик кафе Батаклиев. Припомням, че чрез друга своя фирма – “Транс сити”, той трябва да финализира сделката за общинския превозвач до 25 май.

Готов съм да представя и на комисията, и на кмета, и на прокуратурата доказателства, че не съм подписвал документ с невярно съдържание, декларира собственикът на “Никан лайн”. Той поиска проверката да се разпростре и върху останалите участници в конкурса, тъй като имал данни за откровено манипулиране на резултатите.

Комисията, за разлика от други конкурси, отказва да провери на място автопарка, с който кандидатстват фирмите, въпреки че и шестимата участници са от Пловдив, каза Батаклиев. Вярвам, че кметът Чомаков ще има кураж да отмени решението на комисията и да се установи верността на твърденията, че са подписвани документи с невярно съдържание, защото това е абсолютна лъжа, заяви юристът на “Никан лайн” Румен Петков.