/ Снимка: Дарик, архив
Масирана акция на горски инспектори от Регионална дирекция по горите-Пловдив, горски служители от Държавно горско стопанство-Хисар, служители на Районното управление в Хисар, Зонално жандармерийско управление-Пловдив и Сектор "Специализирани полицейски сили" се проведе днес на територията на селата Ръжево Конаре, Дълго поле, Бегово и Долна махала. Това съобщиха от Изпълнителната агенцията по горите. 

Проверени бяха 44 частни адреса за съхранение на незаконна дървесина. Вследствие на мащабната акция са съставени 16 акта за установяване на административно нарушение за съхранение на незаконна дървесина и конфискувани 27 куб. м. дърва за огрев.

Специализирана операция на полиция и жандармерия провеждат в Хисарско

През зимните месеци, когато опитите за нерегламентиран дърводобив зачестяват, засилен контрол се извършва на територията на цялата регионална дирекция. Проверките продължават.

От началото на годината до сега на територията на РДГ-Пловдив са извършени повече от 830 броя проверки, 147 от тях на превозни средства, 83 обекта за добив на дървесина, 71 обекта за продажба на обла и фасонирана дървесина, 303 ловци, 92 риболовци и 130 други физически лица и имоти.

За периода са съставени общо 40 акта по Закона за горите. В прокуратурата са изпратени 15 преписки.