Немци и софиянци ще строят нова болница в “Тракия”
Немци и софиянци ще строят нова болница в “Тракия” / netinfo
Софийска фирма и немци са заявили интерес за изграждането на болница в “Тракия”, съобщи в предаването Дарик кафе районният кмет Славчо Атанасов. Той подчерта, че половината от инвестиционните намерения, заявени от началото на годината в община Пловдив, са насочени към 80-хилядния квартал.

Предприемач от Ардино планира изграждането на целогодишна зимна пързалка в микрорайон “Скобелева майка”, софийска фирма е депозирала намерение да вдигне голяма многофукнкционална спортна зала и жилищен комплекс на 20 декара до Ягодовския прелез. Пловдивски инвеститор е поискал терен в микрорайон А-6 за голям СПА-център с открит басейн и детска занималня.

Той подчерта, че администрацията ще използва бума на инвеститорския интерес към района, за да ангажира бизнеса в доизграждането на инфраструктурата и за строеж на нови детски комплекси. Трима бизнесмени са изразили готовност срещу предоставянето на терени да построят детски ясли и градини с млечна кухня.

“Тракия” е прилекателна за инвеститорите, защото само 7% от 80-хилядното население е в пенсионна възраст и безработицата е най-ниска за града, обясни Атанасов. Освен платежоспособността на жителите на района като притегателен фактор за бизнеса той посочи и наличието на регистър на свободните парцели, който администрацията предоставя на всеки предприемач. Около 20 са големите незастроени общински терени в “Тракия” в момента.Средната им големина е 5-7 декара и имаме негласна уговорка с кмета Чомаков те да не се раздробяват, каза Славчо Атанасов.