Не запълниха паралелките след 7 клас, има още 400 свободни места

Не запълниха паралелките след 7 клас, има още 400 свободни места
Не запълниха паралелките след 7 клас, има още 400 свободни места / dariknews.bg

392 са свободните места след записването от второ класиране за прием в елитните, професионални и профилирани училища след 7 клас. Данните съобщи старши експертът по основно и средно образование Соня Мелоян. Тя уточни, че сред учебните заведения, в които има незапълнени паралелки са СОУ „Пейо Кр. Яворов", СОУ „Цар Симеон Велики", ПГМТ „Проф. Цветан Лазаров" и други.

Кандидатите, които желаят да участват в трето класиране, могат да подават документи в трите центъра в Пловдив СОУ "Св. Климент Охридски", ГХП "Св. Св. Кирил и Методий" и СОУ "Св. Софроний Врачански". За областта двете училища са ПГ „Цар Иван Асен ІІ" в Асеновград и ОУ „Кирил и Методий" в Карлово. 

Необходимите документи, които седмокласниците трябва да носят при записването са оригинал на удостоверението за завършен 7 клас, заявление по образец и медицинско свидетелство за паралелките, за които се изисква такова. Те ще могат да заявят желанията си за участие в трето класиране от утре до 13-ти юни. Центровете ще работят от 8 до 19 часа с изключение на почивните дни.