Не едно, а две червени вицета с гласовете на ВМРО
Не едно, а две червени вицета с гласовете на ВМРО / netinfo

Предложението на БСП за промяна на структурата в общинската администрация бе прието на днешната сесия на местния парламент. По този начин БСП вкарва втори заместник-кмет в управлението на Пловдив, макар че при влизането си във властта червените декларираха искане за намаляване на вицетата на Славчо Атанасов от шестима на четирима.

По време на дебатите днес Даниела Желязкова от ДСБ атакува предложението като незаконосъобразно, като се аргументира, че по закон единствено кметът има право да предлага или променя структура в общинската администрация. В отговор на това, първо от ВМРО, а след това и от групата на БСП поискаха почивка от 20 минути, за да се даде време на кмета Славчо Атанасов да се върне специално на сесията и да внесе предложението.

За 6-ти заместник кмет се спряга името на Ганчо Колаксъзов, който трябва да ще поеме европроектите на мястото на подалата оставка Марта Божикова от ГЕРБ, научи Дарик. Първоначално бе планирано ресорът да бъде подчинен на Александър Константинов, като част от оглавената от него мегадирекция. Червените обаче оправдаха променената си позиция, с мотива, че искат да избягат спекулациите за това, че не носят политическа отговорност за управлението.

Междувременно на днешната сесия всички съветници от ГЕРБ обявиха намерението си да напуснат работните комисии. Спас Гърневски и Даниела Желязкова от ДСБ пък си дадоха отвод.