НДСВ номинира образователен шеф за резерва на Гергов
НДСВ номинира образователен шеф за резерва на Гергов / netinfo
Бизнесменът Георги Гергов и шефът на Регионалния инспекторат на МОН Александър Буздрев са двете номинации на местната структура на НДСВ за кмет на Пловдив.

Двамата са били излъчени на общо събрание тази вечер, след като бившият финансов министър Милен Велчев, бившият директор на Панаира Йордан Радев и бившият областен управител Гьока Хаджипетров са си направили самоотводи. От ръководството на НДСВ отказаха да съобщят официално претендентите си. Крайното решение ще се вземе от Централния предизборен щаб и от Политическия съвет на партията в средата на месеца, мотивира се заместник-областният управител Меглена Русенова. По неофициална информация, при гласуването Буздрев е събрал 68 гласа от 118 присъстващи, а Гергов – 33. Според членове на НДСВ обаче изборът на централното ръководство ще бъде изпълнителният директор и съсобственик на Панаира, а образователният шеф ще бъде резерва в случай на отказ на Гергов да влезе в предизборната битка. За кандидатурата на бизнесмена твърдо се е обявил и председателят на Централния предизборен щаб Милен Велчев.

Най-много гласове за листата общински съветници са събрали настоящият председател на групата на НДСВ в Общинския съвет Стоянка Димитрова, директорът на областната земеделска служба Стефанка Цонева, координаторът в “Тракия” Васил Божинов, Александър Буздрев и Йордан Радев, който е номиниран и за водач. Кои ще влязат в челото обаче отново ще решава ръководството в София, след като се изясни дали и с кого ще се коалира НДСВ – Пловдив.
Местната структура е номинирала и 7 кандидат-кметове за 6-те района на града, измежду които ще избира щабът на “Врабча”. Това са общинският съветник и директор на ЕГ “Иван Вазов” Марияна Димитрова, Александър Буздрев, заместник-областният управител Николай Хаджиев, координаторите в “Тракия” и “Източен” Васил Божинов и Тодор Димитров, Румяна Георгиева от “Западен” и бившият директор на пловдивското поделение на НОИ Гелка Илиева.