НДСВ издига силен кандидат за кмет на Пловдив
НДСВ издига силен кандидат за кмет на Пловдив / netinfo
НДСВ ще издигне силна и прагматична кандидатура за кмет на Пловдив, която да обединява добра популярност и умения за привличане на средства от европейските фондове, заяви депутатът от движението Владимир Дончев. По думите му, никоя политическа сила не може да прокара самостоятелен кандидат и жълтите ще разчитат на подкрепа от формации, които изповядват сходни либерални и демократични ценности.

Подкрепата за кандидата на НДСВ ще зависи от неговата стойност и лични качества, подчерта Дончев. Според него новата администрация на града трябва да бъде много повече прагматична, европейска и мислеща за проблемите на Пловдив.

НДСВ ще се бори за всеки квадратен метър общинска собственост така, че тя да бъде ефективно управлявана за обществени нужди, а не за интересите на определени лица от администрацията. Движението ще подкрепи всички свои досегашни кметове, доказали умения да ръководят и лоялността си към партията. Първите, които ще подкрепим са кметовете на Садово, Сопот и Раковски.

До месец ще са факт Регионалните предизборните щабове, които ще съвместяват организацията на избора за евродепутати и за местни органи на властта, уточни Владимир Дончев