Натровените с дюнери заразени със салмонела?
Натровените с дюнери заразени със салмонела? / netinfo

Стабилизирано е състоянието на 12-те души, които получиха хранително натравяне след консумация на дюнери, съобщи за  Дарик директорът на РИОКОЗ д-р Фани Петрова.

Към момента няма нови пациенти, приети в Инфекциозно отделение в МБАЛ в Пазарджик със същите оплаквания. Резултатите от микробилогичния анализ на храната ще бъдат готови утре. Предполага се, че става въпрос за заразяване със салмонела.

Хоспитализираните по спешност са с висока температура, повръщане и чревно разстройство.

Заболелите са консумирали дюнери от обект в център на Пазарджик, който сега е затворен.  Преди години там имаше  сериозни проблеми с хигиената, коментира д-р Петрова.  Според нея причината за заразяване на храната е  в технологията на приготвянето й.

Заради случаите на натравяне местната здравна инспекция започна извънредни проверки на всички хранителни обекти в Пазарджик. Контрол се извършва на производството на всякакви рискови храни. Д-р Фани Петрова напомни, че отговорността за качеството на храната носят основно производителите  и търговците.