Настаниха в психиатрия баба, притеснявала ученици в Карлово
Настаниха в психиатрия баба, притеснявала ученици в Карлово / netinfo

Психично болната жена, която паникьоса родители и ученици в Карлово е настанена за лечение в специализирана клиника, научи Дарик. Тя е била заловена в понеделник с помощта на служители на РУП – Карлово и с линейка е закарана в психиатрично заведение в Пловдив, съобщиха от полицията.

Пенсионерката Анка Кикьова е от Съединение, но от около месец кръстосвала улиците на подбалканския град и заговаряла ученици. Носила торби със себе си, обикаляла около училищата, правила опити да разговаря с деца и да ги черпи със сладкиши. Миналата седмица се опитала да заведе ученик от ОУ „Райно Попович“ на гарата в Карлово, за да пътуват при нейни роднини. По непотвърдена информация синът й е в София, но забранил на болната си майка да вижда внучето. Тя много тъгувала за него и затова се припознавала в случайно срещнати момченца.

„Ние вече бяхме предупредили учениците за психично болната жена, затова детето не е тръгнало с нея. Бяхме сложили снимката й на входната врата на училището. Колегите също бяха предупредили учениците“, разказа пред Дарик директорката на ОУ „Райно Попович“ Иванка Кирова.

Служители на общинската охранителна фирма разпространили снимката й и предупредили учителите.

„Хората като Анка Кикьова трябва да се лекуват, не да обикалят улиците и да притесняват децата“, категорична бе Кирова.

 

Директорите на двете най-големи училища в града – СОУ „Христо Проданов“ и СОУ „Васил Левски“ Мариана Маринова и Мариана Манчева заявиха пред Дарик, че психично болната жена не е притеснявала техни ученици. „Слуховете обаче се вихрят с пълна сила из града“, потвърди Маринова.