Наркобос припадна в съдебната зала. Бандата му остава в ареста
Наркобос припадна в съдебната зала. Бандата му остава в ареста / netinfo

Сириецът Уадах Каддо, тартор на наркобандата, задържана преди два дни, припадна днес в залата на съда, където се гледа искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение за петимата членове на групата. Каддо припадна половин час след началото на заседанието. В Съдебната палата пристигна екип на Бърза помощ.

Чуйте какво каза още наблюдаващият прокурор Марин Пелтеков от прикачения файл

54-годишният Илия Хубчев, 40-годишният сириец с двойно гражданство Уадах Субху Къддо, 34-годишният Божидар Апостолов, Недялко Мерджанов и 39-годишната Ивелина Дикиджиева остават в ареста с постоянна мярка „задържане под стража” реши по-късно съдът.


Наркотрафикантите бяха заловени във вторник при опит да изнесат от страната 58 килограма амфетаминов сулфат, опакован в чували за кучешка храна.
Очаква се съдът да остави в ареста 40-годишният тартор на бандата, който има българско и сирийско гражданство, 54-годишния шофьор, заловен със суровината на ГКПП “Капитан Андреево”, и останалите трима, сред които и 40-годишна жена.

Групата бе разбита при съвместна операция на сектор “Борба с организираната престъпност”, ДАНС и Окръжна прокуратура – Пловдив. По цени на съдебната система заловеният наркотик е на стойност 1, 8 млн. лв. и е достатъчен за производство на 3 милиона амфетаминови таблетки.

Срещу задържаните са повдигнати обвинения за участие и ръководство на организирана престъпна група, за държане на наркотични вещества и за опит за пренасянето им през граница. За първото престъпление Наказателният кодекс предвижда от 10 до 15 години затвор и 120 000 лева глоба, а по останалите два текста трафикантите могат да получат от 5 до 15 години зад решетките и от 20 000 до 100 000 лв глоба.