НАРД стартира благотворителна кампания за бедстващите в Хасковско
НАРД стартира благотворителна кампания за бедстващите в Хасковско / снимка: Impact Press Group

Кампания „Любов към хората в беда" стартират от Национален Алианс за работа с доброволци (НАРД), съобщиха за Дарик от организацията. Целта на кампанията е да подпомагне пострадалите от бедствията в районите Хасково и Харманли чрез събиране и даряване на стоки и предмети от първа необходимост.

Кампанията ще протече на два етапа. От днес до 14 февруари в цялата мрежа от 33 доброволчески центъра на територията на страната, нашите екипи ще мотивират хората да дарят топли обувки, домакинска посуда и спално бельо - най-нужните в този момент на пострадалите от наводненията. По време на втория етап ще се събира битова техника и обзавеждане, за да бъде подпомогнато възстановяването на домовете на хората от бедстващите региони.

НАРД вече е осъществил контакт с регионалната структура на Българския лекарски съюз и със Социално подпомагане - Пловдив за транспортиране на нужните вещи до Хасковския регион. Освен това в центровете на НАРД могат да бъдат дарявани и дрехи за ромите от Столипиново, пострадали от пожара в неделя, както и за бездомните, настанени в Отрезвителя.

Вярваме, че с добра воля и щедри сърца можем да направим новото начало за хората в беда по-леко, заявяват от НАРД.

Даренията могат да бъдат доставяни в центровете за работа с доброволци в мрежата на неправителствената организация в цялата страна, както и в регионалните дирекции за социално подпомагане.