Намериха ножа, с който бе убит 24–годишният младеж в Смолян
Намериха ножа, с който бе убит 24–годишният младеж в Смолян / БГНЕС, архив

Ножът, с който бе прободен смъртоносно 24-годишият младеж в Смолян е намерен. Това съобщи зам.-окръжният прокурор на Недко Симов. Убиецът сам съобщил на разследващите, че е изхвърлил ножа в района на болницата, където бил малко след инцидента с неговата приятелка. Тя също имала няколко срязвания в областта на бедрата, но след като били обработени от медиците в Спешна помощ, си е тръгнала. Нараняванията, тя получила, след като се опитвала да разтърве биещите се. В отделението на Спешна помощ, 18-годишния А.П. разбрал, че в следствие на сбиването е убил Никола и се е опитал да се отърве от ножа.

От разследващите стана ясно още, че фаталният удар е бил в областта на корема, като е била засегната аорта, в следствие на което младият мъж е починал. Днес също продължават разпитите на свидетели на трагичният инцидент. Очакват се и резултатите от назначените експертизи.

Скандалът между пияните младежи стана около 5 часа в неделя в центъра на града. Разправията между Никола и 18-годишния му съперник станала заради момиче. При сбиването А.П. наръгва опонента си. Никола е починал в линейката на път за болницата. Пияната компания от над 10 души се появила в коридорите на спешния център и започнала да буйства според разкази на очевидци. По-късно младежите били отведени за разпити в полицията, към онзи момент част от тях все още били неадекватни. Взети са им кръвни проби, които ще установят дали са били под въздействие на алкохол или наркотици. А.П. е задържан за 24 часа в полицейския арест.