Намериха изчезналото дете от Дома в Калофер
Намериха изчезналото дете от Дома в Калофер / netinfo

Намериха поредното изчезнало дете от Дома за деца, лишени от родителска грижа в Калофер. 9- годишния Мариян Попов е бил отвлечен вчера и върнат днес в Дома преди няколко часа от своята страдаща от шизофрения майка. Това съобщи за Дарик радио директорката на детското заведение в Калофер Людмила Шекерова.

Припомням, че момчето беше напуснало дома вчера около обяд и до днес бе в неизвестност.

Мариян е преместен в Калофер от Дома за деца в Асеновград. На майката е разрешено да се среща с него два пъти месечно, достъпът й до детето е ограничен със съдебно решение заради това, че го принуждавала да проси.

Директорът на Дома за деца Людмила Шекерова заяви, че не може да гарантира, че отвличането на Мариян няма да се повтори, защото от майка му не може да бъде търсена отговорност заради здравословното й състояние. Тя уточни, че все пак ще наложи наказание на възпитателя, който е бил на смяна в момента на изчезването на детето.

Това е втория пореден случай в рамките на седмица в дома “Даскал Ботьо” в Калофер. Шекерова е категорична, връзка между днешния случай и изчезването на 7-годишно момче от същия дом няма. Детето беше открито на 300 метра от пансиона, след като прекарало нощта под открито небе.