Намалява присъствието на проститутки по „Алеята на любовта“
Намалява присъствието на проститутки по „Алеята на любовта“ / getty images

Рязко е намаляло присъствието на проститутки по „Алеята на любовта“, след поставянето на 17 камери в района. Това съобщи ресорният зам.-кмет Георги Маринов. Според информация, която му е била подадена от полицията, освен липса на „жрици на любовта“, в района са отчетени и по-малко криминални прояви.

По думите на Маринов вероятно част от „работещите момичета“ са се преместили на Скобелева майка, а други работят във вътрешнокварталните улици, където камерите нямат обхват.

17-те камери бяха поставени на стълбове в края на миналата година, като са обърнати в посока към вътрешната улица и жилищните сгради. Над всяка от тях има и силен прожектор, за да има по-добра видимост в тъмните часове на денонощието.

 

Стойността на техниката, която е разположена от спирката срещу „Централна гара” до ул. „Христо Станчев”, е 33 хил. лева, а отделно администрацията на район „Централен“ ще плаща по 1800 лева годишно на частен СОТ, от чиято централа ще бъдат наблюдавани камерите. При засичане на престъпление, опит за такова или противообществени прояви служителите ще пристигат на място, където ще задържат нарушителите до пристигане на полицията.