Наливаме още 20 млн. в Транспортния проект
Наливаме още 20 млн. в Транспортния проект / снимка: DarikNews.bg, архив

Допълнителни 20 млн.лева ще вложи община Пловдив за надграждане на Транспортния проект. Това заяви в специално интервю за Дарик радио кметът на града Иван Тотев. По думите му тази сума ще бъде взета от парите по новата оперативна програма „Региони в растеж“, по която на Пловдив се полагат близо 97 млн.лева.

Над 43 млн. от тези средства ще бъдат вложени в обновяване на района около ромската Хаджи Хасан махала в центъра на Пловдив, стана ясно от официална справка за подадените в Министерството на регионалното развитие и благоустройство проекти. Те включват реконструкция на уличната мрежа и облагородяване на зоната от бул. „Мария Луиза“ до река Марица и са входирани в министерство още на 19 март.

Според Тотев община Пловдив има проектна готовност за – цитирам- стотици милиони левове. Пред Дарик той заяви, че по „Региони в растеж“ местната администрация се готви да усвои до 150% над предвидената сума. По думите му това е възможно, тъй като се очаква през 2018-та година МРРБ да преразгледа инвестиционните програми на общините, които са изпълнили най-много проекти и усвоили най-много пари. Именно те ще имат възможност да получат допълни средства по програмата.

„Именно това е и причината местната администрация да стартира с малки проекти в зоната между бул. „Мария Луиза“ и река Марица, защото те могат да бъдат завършени до 2018-та година и да кандидатстваме за още средства от програмата „Региони в растеж“, обясни още Тотев.