Най-добрите български DJ-и накуп в Баня Старинна
Най-добрите български DJ-и накуп в Баня Старинна / снимка: списание DJ Mag

Най-големите и известни родни диджеи и промоутърски агенции се обединяват за пръв път в Пловдив, за да вземат участие тази вечер в партито на единственото списание за електронна музика у нас “DJ Mag”. Хаус феновете ще се радват на  впечатляващ и невиждан досега български звезден line-up от артисти. DJ Steven и Ясен Петров /Metropolis/, DJ Balthazar и JackRock /Renesanz/, Iv! & Groove /Ellectrica/ ще бьдат част от взривяващото парти на списанието със специален гост Mark Knight.

 

Всички дижеи ще пускат по двойки в различни части на вечерта. Мястото на денс експлозията е Баня Старинна, която през последните години е превърната в Център за съвременно изкуство от сдружение ''Изкуство днес''. Партито ще се вихри в две големи зали, като феновете в по-малката ще могат да следят на екран какво се случва в централната зала. Ще бъдат отворени допълнително няколко по-малки чил-аут зони, както и специална ВИП зона. Мястото ще разполага и с гардероб и няколко бара.

 

Билетите са на цени от 15 и 20 лева. Има и ограничен брой билети от 30 лв. за ВИП зоната, които могат да се намерят само в клуб Плазма, където ще бъде официалното афтърпарти.

Достъпът на лица под 18 години ще бъде забранен.

 

DJ Steven е сред най-любимите и известни родни диджеи, който взриви Централната баня в София по време на първото TOP 100 DJs парти на списанието. Той започва професионалната си кариера през 1990 год., силно повлиян от ранните звезди на хип-хопа като Grandmaster Flash, Kool Herc и Afrika Bambaataa. Развитието на хауса и техното през годините, заедно с чистата енергия на звука на немските легенди Krafwerk, провокират Steven да включи много хаус & техно музика в сетовете си. През 1997 г. Steven и група приятели и диджеи започват да промотират партита под името Метрополис, който сега е най-големият и влиятелен промоутър на електронна музика в България. Метрополис днес правят над 90 гига и турнета с диджеи като Carl Cox, Sven Vath, John Digweed, Deep Dish, Jeff Mills, Josh Wink и десетки други.

Ясен Петров, който е диджей от почти 10 години, е съосновател на Метрополис заедно със Steven и е отговорен за the mellower side of the things. Умението на Ясен да миксира дълбока прогресив музика с перкусии и тежки басови линии го издига до първите имена на българската електронна сцена. От няколко години той е резидент в клуб Червило, като превръща петъчната вечер в най-желаната хаус дестинация. Ясен оглавява музикалния департамент на българския клон на Radio France International, води най-старото, над 10 -годишно, в България шоу за електронна музика в RFI, а отскоро и в Националното Радио. 

DJ Balthazar е един от най-популярни диджеи днес. Музиката е част от живота му повече от 10 години, а като професионален DJ работи от началото на 1998 г. Balthazar е сред малкото български диджеи, които имат постоянни участия извън страната. Стилът му варира от електро /трайбъл/ прогресив хаус до груув и минимал техно, винаги в крак с последните тенденции на световната сцена. Като собственик на агенцията Renesanz той промотира редица партита и ангажира чуждестранни диджеи за избрани мероприятия. Поне четири пъти в годината Renesanz организират големи рейвове за по над 2000 човека, а последното им парти в Пловдив беше повече от грандиозно. От 2003 г. продуцира собствена музика заедно с колегата си JackRock, известен още със стария си псевдоним Acid Corsar. Същата година двамата основават PA под името "Renesanz Construction Project". Минал през почти всички стилове в електронната музика, за да достигне до разчупения tech trance и progresive techno, днес JackRock пуска редовно във всички известни клубове в страната, както и извън България. В момента се концентрира най-вече върху продуцирането и издаването на собствена музика и върху развитието на своя лейбъл Perverted Pressure.

 

Iv! & Groove ca двама от основните диджеи на Е-Букинг. Идеята да работят като дуо се ражда през 2005 г. след ефектното им представяне на партито Ellectrica – Back 2 Back в град Пловдив. От 2006 г. в най-добрия клуб за денс музика в Пловдив – Plazma, стартира тяхната поредица от партита наречени “Insomnia”, които се радват на огромен успех от страна на местните фенове. Сетовете им са енергични и изкючително разнообразни, преминаващи през модерен рrogressive и tech house и стигащи и до по-твърди techno звуци в късните часове на нощта. Освен все по-популярни диджеи, Iv! & Groove са и талантливи продуценти, оглеждайте се за новите им тракове предстоят от българския лейбъл Ellectrica recordings.