Най-бързия процесор на планетата първо в Пловдив
Най-бързия процесор на планетата първо в Пловдив / netinfo
Пловдив е единственият град в България, който се включи в днешната световна премиера на най-бързия процесор на планетата. Уникалната машина Core ® i7TM е произведена от гиганта Intel. Свръхтехнологичният механизъм е първият член на новата фамилия Nehalem процесори и е с нови технологии, които повишават производителността при поискване и максимизират обема на данни.

Процесорът ускорява работата с видео, игри и други популярни интернет и компютърни дейности с над 40% и ram 3.2 GHz без да увеличава потреблението на енергия, обясни пред Дарик представителят на Intel за България Ардис Минасян. / Подробности в прикачения звуков файл/

Според Минасян процесорът обединява най-големия скок на компанията в дизайна на чипове с други невероятни иновации като твърдотелните дискове и по този начин Core ® i7TM предефинира компютъра на бъдещето.

Да си сред световните компании в международната премиера на супермашината, освен бизнес, е и лично предизвикателство, каза Димо Георгиев, управител на фирмата – вносител Адроит Електронкис. Цената на процесора е 3780 $.