Физикът Теодосий Теодосиев 
Физикът Теодосий Теодосиев  / netinfo
Церемония по връчване на отличия на двама изявени български учители – народни будители, започва в 10.00 часа в Дома на учителя, ул. „Петко Рачов Славейков“ 4, Стария град, Пловдив.

Двамата народни будители с изключителен принос към Българското образование са: в хуманитарен профил – Радка Атанасова, учителка по български език в Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия, Пловдив, и в точни и природни науки – Теодосий Теодосиев, учител по физика в Математическа гимназия, Казанлък.

Проявата в Пловдив има две основни цели: да има повече учители в България като тях, да се стартира обсъждане как с минимални промени и усилия младите учители да имат за пример подобно отношение към учениците, да се стремят към подобно себераздаване и постигане на забележителни резултати, както и да се покаже, че традицията учителите „да бъдат носени на ръце“ продължава. Да се покаже, че обикновените българи са в състояние да оказват ефективна подкрепа за образованието на децата – целогодишно да насърчават талантливи деца и техните учители.

Проявата ще бъде достъпна и онлайн, дистанционно чрез виртуална класна стая Ден на народните будители, онлайн проект „Забавни уроци по български език“.

Достатъчно е да кликнете на http://platform.iportal4languages.eu/portal/site/de18ed53-ffd6-4604-9fb8-379da75af9b7/page/46ec634f-f2ae-4f44-a353-74349910cf87