/ netinfo
Над 60 000 души се очаква да посетят музикалния фестивал Hills of Rock. Събитието, което ще е на 20, 21 и 22 юли (петък, събота и неделя), ще се проведе на Гребната база, в близост до стадион „Пловдив“.
 

рок сцена
БГНЕС


Все още има билети за второто издание на рок фестивала, но са пред изчерпване, каза още пред Дарик промоутърът Иван Несторов-Амебата. Ще бъде направена билетна каса за посетителите, решили да си платят в самия ден на концерта, на който искат да присъстват.

Като цяло по хотели и хостели няма места. Организаторите съветват всички, които са решили да си наемат легла в последния момент, да се обърнат към хотелите и къщите за гости в околностите на Пловдив, както и в села като Марково, Белащица, Брестник и Труд.
 
Нови три групи на фестивала HILLS OF ROCK 2018

В момента продължава строежът на градчето на Гребната база, в което ще има няколко сцени, зони за релаксиране и павилиони, от които ще могат да се купуват напитки и храни. Предвидени са и места за мърчандайзинг.
 
Очаква се британската хеви метъл група Айрън Мейдън да събере най-много публика. Това ще се случи през третия ден на форума. Брус Дикинсън и компания най-вероятно ще дойдат с частен самолет, който ще кацне на летище Пловдив. На 22 юли няма да има други сцени, освен тази, на която ще забият Мейдън. Участието им ще започне в 21.15 часа и ще продължи два часа, а преди тях ще има съпортващи групи, които са избрани от британските легенди.
 

рок сцена
БГНЕС


В дните на феста ще бъде затворено за движение западното платно на бул. „Копривщица“. То ще може да се използва за паркинг. Като паркинг ще се обособят и зоната около зала "Чайка", както и продължението на бул. "Шести септември" след прелеза, в посока спортното училище.

“Hills of Bass” сцена след полунощ на Hills of Rock 2018

Ще може да се гарират коли също около пазара, включително и край заведението “Металика“, което получи името си след концерта на култовите американци през 1999 г. Тогава в Пловдив се провеждаше „Европейски месец на културата“.   
 
Второто и разширено издание на Hills of Rock стартира малко преди 17.00 часа, на 20 юли. Първата вечер хедлайнери са шведската пауър метъл банда Сабатон. В събота на голямата сцена последни ще забият съоснователите на хеви метъл културата Джудас Прийст. На 22-ри хедлайнери са Айрън Мейдън, които, заедно с Металика и Менъуор, са най-популярната метъл група у нас.