Над 320 деца от Пловдивска област участват в Детско полицейско управление
Над 320 деца от Пловдивска област участват в Детско полицейско управление / Дарик архив

Стартира вторият етап на националната инициатива “Детско полицейско управление”, чийто официален старт бе даден през май.

В Пловдив и региона превантивната полицейска програма обхваща 322-ма ученици от 3-ти и 5-ти клас на 14 учебни заведения.

В обучителния процес с помощта на инспектори от Териториална полиция децата ще се запознаят с професията, дейността и задълженията на полицейския служител, оказване на долекарска помощ и възможностите за детска полицейска лична защита.

Особено внимание ще бъде обърнато на безопасността на движението по пътищата, придобиване на умения за самосъхранение, справяне с различни предизвикателства, работа в екип, проява на уважение и толерантност, зачитане на правата и отговорностите пред обществото. Предвидени са и теми, свързани със събирането и обработката на следи и веществени доказателства и прояви на спортно хулиганство, а предвид огромния интерес от страна на децата, по места ще бъдат направени демонстрации с полицейски служебни кучета.

Ето и кои училища са включени в програмата “Детско полицейско управление”:

- Пловдив: НУ “Свети Климент Охридски”, ОУ “Кочо Честименски”, ОУ “Райна Княгиня”, СОУ “Паисий Хилендарски”, СОУ “Черноризец Храбър” и ОУ “П.Р.Славейков”.

- Асеновград: СОУ “Свети Княз Борис І”

- Карлово: СОУ "Васил Левски"

- с. Труд: ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

- Съединение: СОУ „Христо Ботев“

- Хисаря: ОУ “Климент Охридски”

- Раковски: ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

- Стамболийски: СОУ “Отец Паисий“

- гр. Първомай, ОУ „Христо Ботев“