коледен крос Асеновград
коледен крос Асеновград / Община Асеновград
За 7-ма поредна година в Асеновград се проведе традиционният Коледен крос. Маршрутът, който участниците трябваше да пробягат или да просто да извървят, бе от площад "Академик Николай Хайтов" в града до Асеновата крепост и обратно. Организатори на събитието са община Асеновград, която осигури част от наградите, и Център МИРА.

Община Асеновград

Благотворителният крос тази година събра 1115 лева, които ще бъдат дарени на асеновградчанката Лизавета Иванова, бореща се със заболяването "множествена склероза". Дарения бяха направени не само от участници в инициативата, а и от хора, дошли специално, за да дарят, както и от случайни минувачи, казват от Център МИРА.

Община Асеновград

"Коледен крос 7" събра над 300 участници не само от Асеновград, а и от Пловдив, Първомай, Димитровград, Стара Загора, Бургас, Плевен, Сливен, Пазарджик, Катуница, Червен, Избегли и Тополово. Ентусиастите бяха на възраст от 2 до 83 години. Старт на състезанието даде самият Дядо Коледа, анепосредствено преди това, бегачите получиха стартов номер, тениска и шапка.

120 души бягаха в Коледния крос до Асеновата крепост

В благородната кауза се включиха цели класове от ученици с преподавателите си, представители на спортните клубове и отбори в Асеновград и граждани. След края на надпреварата за всеки един от участвалите бяха осигурени бутилка вода и подкрепителна почерпка, както и възможност да участва в томбола с предметни награди. 

Община Асеновград