Над 26 нови идеи за каузата Сърцето на Пловдив, инициират нова среща
Над 26 нови идеи за каузата Сърцето на Пловдив, инициират нова среща / личен архив
Над 26 нови идеи за каузата "Сърцето на Пловдив", инициират нова среща
87753
Над 26 нови идеи за каузата "Сърцето на Пловдив", инициират нова среща
  • Над 26 нови идеи за каузата "Сърцето на Пловдив", инициират нова среща

Втора поредна среща на инициатори и съмишленици в каузата „Сърцето на Пловдив“ се организира в събота от 11.00 часа. Мястото е парка до скалната църква „Св. Параскева“ над Понеделник пазара. Искаме да генерираме още идеи за това как хората си представят, че би могло да изглежда пространството в южната част на Старинен Пловдив, коментира в интервю за Дарик двигателят на идеята Любомир Чакъров. По думите му на първата среща са събрани над 26 идеи.

Каузата ще се случи на три етапа. В момента тече първият, в който инициативни граждани се събират, за да дадат своите предложения за облагородяване и социализиране на пространството. По време на втория етап ще се реализират придобивките, сред които са почистване на градинките, засаждане на цветя, изграждане на беседка и фитнес на открито, обезопасяване и осветяване на алпийската стена до църковната камбанария и т.н. Последният етап ще е свързан с провеждане на събития, които да оживят локациите.

Не разчитаме на средства от общината или Евросъюза, каза още Чакъров. Идеята е, че когато гражданите много искат нещо да се случи, те могат да го постигнат и сами.

Чуйте интервюто с Любомир Чакъров в прикачения звуков файл.