Над 250 изпълнители в концерта ПЛОВДИВ ПРАЗНУВА
Над 250 изпълнители в концерта ПЛОВДИВ ПРАЗНУВА / netinfo

Вълшебен концерт за Коледа подготвя Пловдивската опера с участието на над 250 изпълнители музиканти. За втора поредна година ще прозвучат най-известните коледни песни и мелодии в програмата „Пловдив празнува с Виена, Ню Йорк и Берлин”.

На 23 декември на сцената в Дома на културата заедно с оркестъра и хора на Пловдивската опера ще се качат и солистите Петър Данаилов, Евгения Ралчева, Елена Чавдарова и арфистката Здравка Колева.

Диригентът Лучано Ди Мартино е поканил още Петър Салчев с джаз трио, Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева” с диригент Милка Толедова, Хор „Детска китка” с диригент Яна Делирадева и Академичен смесен хор „Гаудеамус” с диригент Весела Гелева.

Празничната програма включва музика, която се изпълнява традиционно в световните столици и в България: валсове от Щраус и Чайковски, познати песни като "Тиха нощ, свята нощ", Jingle Bell Rock, Winter Wonderland, O Tannenbaum, арии от Моцарт и Хендел, поп и джаз песни от Джон Ленън, Джон Колтрейн и още много изненади.

Билети за Коледния концерт "ПЛОВДИВ ПРАЗНУВА С ВИЕНА, НЮ ЙОРК И БЕРЛИН - 2" се продават на касите на Концертна зала и пред Общината.