Над 200 лева са събрани от такса „покойник“ в Ръжево Конаре
Над 200 лева са събрани от такса „покойник“ в Ръжево Конаре / снимка :dariknews.bg/
Над 200 лева са събрани от такса „покойник“ в Ръжево Конаре
70669
Над 200 лева са събрани от такса „покойник“ в Ръжево Конаре
  • Над 200 лева са събрани от такса „покойник“ в Ръжево Конаре

Кметицата на село Ръжево Конаре Рада Шикова събира от хората по 2 лева за поддръжка на гробищния парк, алармираха представители на ГЕРБ в Пловдивска област.

От няколко дни по дърветата в населеното място са разлепени обяви, в които се казва, че кметството организира събирането на финансови средства за поддръжка на парка. Според хората на Бойко Борисов в областта, най-абсурдното в обявата е изречението, че желаещите да заплатят могат да го направят всеки ден в кметството.

В текста се уточнява още, че парите ще бъдат използвани за закупуването на препарати за растителна защита.

Готова съм да отговарям за всяка събрана стотинка, заяви за Дарик радио Шикова. Тя потвърди, че пари се събират от хората, но по желание. По думите й живите не се грижат за гробовете на мъртвите си. Шикова обясни, че с парите иска да наеме 2-ма работници, които няколко пъти годишно да пръскат и окосяват растителността в гробищния парк.

„До момента сме събрали на 200 лева, от около 40 човека. Някой от тях дават по 20 вместо 2 лева, само и само да се ангажираме с поддържането на парка.

По отношение на 1000 лева, които община Калояново е отпуснала на селото за поддръжка на гробището, Шикова обясни, че с тях е построена тоалетна по предписание на Регионалната здравна инспекция.