/ Искра Койчева/ Дарик Пловдив, архив
ученици Столипиново
96165
ученици Столипиново
  • ученици Столипиново
Над 15 000 лева санкции са наложени на родители от пловдивския ромски квартал „Столипиново“ затова, че не пускат децата си на училище. Това съобщи пред Дарик кметът на „Източен“ Николай Чунчуков. Учениците от района, които не са посещавали учебни занятия през миналата година, са 300, а само за първия месец на новата 2018 техният брой е 50.

Мярката администрацията на кметството предприема, защото са докладвани много случаи на отсъстващи и неучещи деца и не мога да дам повече толеранс в това отношение, категоричен е Чунчуков.

Екипът по обхват в кметството е най-големият в града - 66 човека, които продължават да издирват деца и ученици, необхванати в образователната система. 

С образователни проекти и работа по национални програми са създадени отлични условия за образованието на децата в училищата и детските градини, включително и закуски и плодове. Недопустимо е някои ученици да продължават да отсъстват и родителите им да не ги контролират, категоричен е районният кмет.

Общият брой на учениците в учебните заведения в квартал "Столипиново" е над 3000. Актове за установяване на административно нарушение ще се прилагат и спрямо родители, които  са адресно регистрирани в район „Източен“, но децата им са записани в други учебни заведения в града.

Още чуйте в звуковия файл.