Над 12 000 зрители посетиха Сцена на кръстопът
Над 12 000 зрители посетиха Сцена на кръстопът / sxc.hu

„Бъркаш вътре в себе си и вадиш!" С тези думи носителят на Икар 2011 и Аскеер 2011 за поддържаща роля в „Полет над кукувиче гнездо" Иван Бърнев определи играта на актьорите в спектакъла на Александър Морфов. Тази вечер е второто представление на пловдивска сцена, с което ще бъде закрит фестивалът „Сцена на кръстопът". Представлението е на Народен театър „Иван Вазов". В него участват още Деян Донков, Рени Врангова, Теодор Елмазов, Валентин Ганев и други български театрални знаменитости. Спектакълът започва в 19 часа и ще продължи над 3 часа и половина.

От 19.30 часа в Камерна зала ще се играе представлението „Първа любов" по новелата на Самюъл Бекет. Участват Леонид Йовчев и Павлин Димитров, които ще се превъплътят в ролята на сиамски близнаци. Режисьор е ученичката на Иван Добчев Нина Боянова. Спектакълът й е професионален дебют.

Около 12 000 зрители са посетили тазгодишното издание на „Сцена на кръстопът". В това число не влиза публиката на съпътстващите събития на форума. Приходите са над 40 000 лв. Ръководството на фестивала благодари на меценатското общество, което и тази година подкрепи финансово „Сцена на кръстопът".