Над 100 пропуска са издадени за Стария град
Над 100 пропуска са издадени за Стария град / снимка: dariknews.bg/архив

Близо 110 пропуска за влизане в Стария град с автомобил е издала Община Пловдив, научи Дарик радио. За живущите са издадени около 70 документа срещу 50 лева годишно, а отделно за двата университета и основнотото училище са издадени 40.

Няма абсолютно никакви проблеми и протести след влизането в сила на заповедта на кмета Иван Тотев днес, заяви за Дарик зам.-кметът по транспорта Александър Държиков. По думите му, въпреки че в началото имаше недоволни, хората са започнали да осъзнават положителния ефект от забраната. 50-те лева за пропуските на живущите в Стария град, ако ги разхвърлите на 12 месеца, се пада по една съвсем символична сума, допълни той. Тъй като сега сме в средата на годината, цената на пропуска е наполовина, каза още Държиков.

Той припомни, че хората, които зареждат магазините и хотелите в района, ще могат да го правят до 8.30 сутрин. Същото важи и за пловдивчаните, които водят децата си на детска градина.

Улиците „Съборна", „Д-р Стоян Чомаков", „Цар Ивайло", „Тодор Самодумов" и „Хемус" вече са изцяло забранени за паркиране. На отсечката от Хисар капия до църквата „Св. Неделя" също не може да се спира.