Над 100 деца подкрепят ултрамаратонеца Краси Георгиев в 55-часовотото му предизвикателство
Над 100 деца подкрепят ултрамаратонеца Краси Георгиев в 55-часовотото му предизвикателство / netinfo
Над 100 деца от пловдивски училища ще подкрепят днес ултрамаратонеца Краси Георгиев на старта на Гребната база. Началото е в 10.00 ч. След една обиколка с учениците, Георгиев ще се отправи към Цар-Симеоновата градина в града на тепетата по една от новите велоалеи.
 
Предизвикателството, наречено „55 часа“ ще премине покрай река Марица, за да намери своя дом за повече от две денонощия в центъра на Пловдив, където да се превърне в „Празник на мотивацията“ - част от програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019". Всеки, който желае, може подкрепи ултрамаратонеца и да се присъедини към него по пътя му, без значение дали ще го направи с бягане, каране на колело, скейтборд или кънки, призовават организаторите.
 
Краси Георгиев непрестанно изненадва с на пръв поглед непостижимите цели, които си поставя. Бегачът е впечатлявал с постиженията си на едни от най-трудните ултрамаратони в света, сред които определяният за най-тежък в света - Бедуотър 135 в Долината на смъртта в САЩ. Наред с предизвикателствата, Краси подкрепя и значими каузи.

С последното си събитие “36 часа” той събра пари за 26 деца, преборили онкологични заболявания, които заминаха за “Игри за победители” в Москва, където спечелиха 27 медала.