/ ThinkStock/Getty Images
Пловдивският апелативен съд отхвърли жалбата на немския гражданин, катастрофирал на АМ „Тракия“, при което загинаха четирима, срещу мярката му за неотклонение „Задържане му под стража“. Тя му беше взета от Окръжния съд. Магистратите от Апелативния потвърдиха оставането му в ареста.

Турчинът, който уби в катастрофа част от семейството си, иска на свобода

Припомням, че на 1-ви юли мъжът управляваше „Фолксваген Транспортер“, с който се блъсна в излизащ от аварийната лента на автомагистрала „Тракия“ товарен автомобил „Мерцедес“ и се преобърна. При катастрофата загинаха двегодишният му син, тъщата и двете сестри на съпругата му.

Съдът прие, че от показанията на свидетели и от огледа на местопроизшествието, по неизвестни засега причини, водачът навлязъл с автомобила си в аварийната лента на магистралата и затова съществува обосновано подозрение, че той е съпричастен към извършеното престъпление, а именно причиняването на смърт по непредпазливост на четирима души.

Три жени и дете са загиналите на АМ "Тракия"

Апелативните магистрати считат, че при по-лека марка за неотклонение обвиняемият може да се укрие, тъй като няма адрес в България. Повдигнатото обвинение е наказуемо с лишаване от свобода от 3 до 15 години. Определението на съда е окончателно.