Мъри: Мачът с Щутгарт не е решаващ за сезона ни, ще мечтаем до последно
Мъри: Мачът с Щутгарт не е решаващ за сезона ни, ще мечтаем до последно / LAP.bg

Треньорът на Ботев Пд Станимир Стоилов даде специално интервю за Гонг преди реванша срещу Щутгарт за Лига Европа. Специалистът обясни, че двубоят с „швабите“ няма да бъде решаващ за сезона. Все пак Мъри обяви, че всички продължават да мечтаят.

Припомняме, че първият мач завърши при 1:1, а реваншът е в четвъртък, 8 август, от 21.20 часа.

„Тръгвам с настроение да изиграем един добър мач, да видим до къде ще ни стигнат силите и възможностите. Добър резултат, хубаво е, че не бе негативен. Ще трябва обаче доста усилие, футболен шанс и щастие“, започна Мъри.

„По принцип малко за завишени изискванията към нас и очакванията. Още с идването ни се получи така, че се заговори за Лига Европа, за трето място. Смятам, че участието ни в Лига Европа бе положително до тук. Ако успеем да се представим по-най-добрия начин, ще бъде добре. Малко повече от очакваното. Но винаги съм казвал, че мечтите са безплатни и ние сме длъжни да опитаме“, продължи Стоилов.

„В първия мач играхме за резултат, бяхме добре групирани. Ще се опитаме да подобрим това, което ни липсваше в първия мач, а именно завършващия удар. Още доста работа имаме, има какво да се иска още. В момента единствено положителните резултати ни крепят и няма много време за тренировки. При нас има играчи, които са по-напред в подготовката, ние трябва да се окомплектоваме. Има двама трайно контузени като Цветков и Вандер има и нови, след като всички се завърнат ще може да работим пълноценно. Не живеем заблуда“, допълни още бившият наставник на Левски.

„Ботев получи като екстра участието си в Лига Европа. Можеше да изтеглим по-лесен съперник от Щутгарт, ще мечтаем до последно. Този мач няма да е решаващ за сезона. Сигурен съм, че футболистите ще дадат максимума от себе си, за да зарадват хората. Каквото и да се случи, искам да продължим да работим и следващата година, ако се изправим срещу толкова силен съперник, да може да го победим“, изяви надеждите си Стоилов.

„Знам, че самият терен на стадиона ще бъде перфектен. Едно да играеш на собствения си терен в Щутгарт, а друго е да пътуваш 30-40 км. Дано това да окаже влияние върху Щутгарт и ние да може да се възползваме“, изрази надежда Мъри.

„Мисля, че има с какво да ни изненада Щутгарт. Те имат много играчи, които ние не видяхме в първия мач. За мен е ясно, че Щутгарт ще играе добре, аз искам моите играчи да играят на максимума от своите възможности, независимо от резултата“, сподели наставникът на половдивчани.

„Доверието, което ми се гласува, ме задължава. Мисля, че много се вторачваме в резултатите. Бърза се да се търси успех, а не се гледа изграждането на отбора, начина на игра, поведението на терена и школата. След 30 дни Ботев ще бъде в собствената си база. Дай Боже на всички отбори в България да отпадат от Щутгарт, а не като тези, от които отпадаме в последните години. Надявам се в четвъртък да зарадваме хората“, завърши Стоилов.