Мълния удари къща в Куклен
Мълния удари къща в Куклен / netinfo

Мълния падна върху къща в Куклен. Сигналът е подаден на тел.112 в 10,38 часа, съобщиха за Дарик от Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“. Изпратени на място са два противопожарни автомобила от Пловдив. Покривът на къщата е изгорял.

По време на инцидента, на долния етаж на къщата е имало 66-годишна жена. Тя не е пострадала, но е стресирана от случилото се и е прегледана на място от дежурен медицински екип с линейка.

Малко по-късно е пострадал 20-годишен младеж от Брани поле. Той е ударен от греда на покрива, след като се е качил да разчиства последствията от пожара. Откаран е към хирургиите в Пловдив, тъй като е получил контузия на главата, уточниха от Центъра за спешна медицинска помощ.

По първоначални данни няма опасност за живота на двамата пострадали на ул. "Самуил" в Куклен.

По високите части на Пловдив вали сняг, а в града дъжд с променлива интензивност. Обилен снеговалеж има по пътя Батак- Доспат в Пазарджишка област и поради лошите метеорологични условия там товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.