Музикално-танцова галавечер на Античния тетатър закрива сезона на ОФД-Пловдив
Музикално-танцова галавечер на Античния тетатър закрива сезона на ОФД-Пловдив / dariknews.bg

Оперетно-балетната галавечер, която слага край на Международния музикален фестивал „Античен театър 2010", ще събере довечера почитетелите на сценичното изкуство. Спектакълът беше отложен заради неблагоприятните метеорологични условия миналия четвъртък. Билетите за концерта важат без допълнителна презаверка. Началото на пищното представление е от 21.15 часа.

Любими оперетни увертюри и арии ще зарадват почитателите на опретата в изпълнение на оркестъра на ОФД - Пловдив със специалното участие на Калуди Калудов. Диригент е италианецът Антъни Арморе.

В балетната част са включени „Лебедово езеро", „Дон Кихот", „Кармен" и др.

Едноактният спектакъл по музика на Сен Прю с хореограф Владимир Ангелов „Докосване" ще продължи галавечерта на сцената на Античния театър. Балетът е полуабстрактен, сюрреалистичен, в него се визуализират сънища и пробуждания.

Владимир Ангелов е пловдивчанин, който идва от Вашингтон по специална покана. Той е работил в Япония, както и в Мариинския театър в Санкт Петербург. Хореографът е постоянен постановчик за Вашингтонската опера в Кенеди център под ръководството на Пласидо Доминго.