Музикалната програма на Капана фест - Ден втори
Музикалната програма на Капана фест - Ден втори / снимки: Капана Фест

Броени дни остават до голямото есенно събитие в Пловдив – Капана Фест. Миналата седмица ви представихме музикалната програма за първия ден на традиционния вече форум – петък, 14-ти октомври. Днес е време да разберете кой ще забие в съботния ден, който се очаква да бъде не по-малко интересен.

Следобедът на 15-ти стартира с музикалната селекция на Aftereight - Dj дуото познато на Пловдив като резиденти на култовия клуб Apartment 101.

След тях на сцената излизат  Krekhaus Jam, представители на онази нова вълна от българската музикална сцена, която не може да бъде определяна стилово и все по-често усещаме като звук и настроение при младите групи.

По същото време на сцената пред No Sense, ще свирят Faded Square и NU/ANCE - две определено алтернативни банди, отново представители на модерното младо поколение.

Рок сцената ще закрият култовите алтърнатив легенди от Panican Whyasker, които ще представят материал от предстоящия си албум 'Sick Colored Planet', по който бандата работи заедно с басиста и продуцент на Faith No More -  Billy Gould. Преди тях обаче публиката първо ще срещне изгряващата psychedelic rock банда Sinoptik от Украйна. Софийската публика вече познава Sinoptik от съвместния им концерт с NU/ANCE по-рано тази година, а посетителите на КАПАНА ФЕСТ трябва да оценят по достойнство гостуването им, защото момчетата отмениха гиг в Одеса и идват специално за фестивала.

Музикалната програма на Капана фест  Ден втори
netinfo

Връщаме се на сцената на улица „Загреб“, където КoKa Mass Jazz и The Kitchen Brothers ще завършат вечерта с музикалния фънк коктейл Groovy Jam Shoes, номиниран за албум на годината в Barricade Radio - UK и,  за който легендарният музикален критик Стивън Томъс Ърлуин, главен редактор на All Music Guide и ученик на Чък Бери, написа на стената с в Twitter по повод албума:

"Groovy Jam Shoes" на КoKa Mass Jazz е моето заглавие за албум на годината. Веднага след появата си през март миналата година, GJS оглави първо място в класацията за най-добри продажби в може би най-голямата европейска музикална платформа Juno Records.“