Музикалната програма на Капана фест - Ден първи
Музикалната програма на Капана фест - Ден първи / снимки: Капана фест
Музикалната програма на Капана фест - Ден първи
90265
Музикалната програма на Капана фест - Ден първи
  • Музикалната програма на Капана фест - Ден първи

Музиката е движещата сила на Капана фест и това ще бъде доказано и на предстоящото издание, което ще се случи следващата седмица в едноименния творчески квартал на Пловдив.
Тази есен датите бяха съобразени и синхронизирани с европейските турнета на редица атрактивни имена от международната сцена. По този начин за пръв път на фестивала ще вземат участие артисти от шест националности.

В първия ден от многообразния форум, рок-сцената ще открие румънската банда RoadkillSoda. Веднага след тях ще се качат американците от House of Broken Promises, които ще ни пренесат отвъд океана с тежкото си южняшко звучене. Първата вечер на рок-сцената ще закрие българската хардкор машина Last Hope.

Съвсем различни музикални настроения ще ни предложи Ядрото. Тук откриваме със специално подготвена програма на Държавна опера – Пловдив.

Музикалната програма на Капана фест  Ден първи
netinfo


Световноизвестният акордеонист Петър Ралчев ще се качи на сцената заедно с Пейо Пеев - гъдулка,  Недялко Недялков - кавал и  Ангел Димитров - китара. Едва ли някой може да опише предварително какво музикално приключение ще създаде тази виртуозна компания музиканти.

Музикалната програма на сцената на Ядрото ще закрият Нина Николина и Калин Вельов с най-новия си музикален проект Pendara Ethno Project, в който участва и народната певица Екатерина Ангелова. Неслучайно Pendara ще закрият вечерта. Стилът им е смесица от традиционен фолклор,  поставен в контекста на съвременен електронен хаус и дръм енд бейс аранжимент.

За цялостния проект Капана фест, чуйте от прикаченото аудио.

Скоро очаквайте информация и за музикалната програма на 15 и 16 октомври.