Музи окупират Южното Черноморие
Музи окупират Южното Черноморие / netinfo
Над 700 млади таланти от България и чужбина ще се развихрят на третото издание на Международния фестивал на изкуствата „Жреци на музите” 2008. Фестивалът се организира за трети пореден път от Сдружение ТЕМП – АРТ под патронажа на евродепутата Кристиян Вигенин, със съдействието на Община Царево и партньорството на Българската асоциация на аматьорските театри и пловдивското Сдружение “Немезида”.

29 групи и формации от 14 града в страната ще се състезават в 6 основни направления – танц, театър, изобразително изкуство, фотография, музика и кино. Очаква се най-силно да бъде пловдивското участие.

На 21 август всички таланти ще участват в Карнавално шествие в центъра на Царево, а от 21 часа ще бъде официалната церемония по откриването на Третия международен младежки фестивал на изкуствата „ЖРЕЦИ на МУЗИТЕ”.

Арт-фестът няма състезателен характер, напомнят организаторите. Идеята е да се усети още по-силно очарованието на лятото с една истинска и неповторима младежка фиеста на талантите. Тази година след селекция се очаква във феста да се включат около 1 000 младежи до 30 години. Те ще могат да се изявят в много концерти, спектакли, пърформанси, презентации и хепънинги, фото и арт изложби, както и модни дефилета. Освен в Царево, сцени са изградени в морските курортни селища Варвара, Лозенец, Ахтопол, Синеморец и Приморско.

“Жреци на музите” буквално ще “окупират” Южното Черноморие за удоволствие на всички курортисти, коментират организаторите.