Мутафчиев: Спрете атаката срещу БДЖ
Мутафчиев: Спрете атаката срещу БДЖ / netinfo
Не съм уволнил ръководството на БДЖ в търсене на изкупителна жертва за катастрофата, така че не чакайте безпринципни уволнения в системата. – Така министърът на транспорта Петър Мутафчиев отговори на въпрос ще бъде ли наказан съставът, обслужвал край Червен бряг влак. Мутафчиев добави, че е препоръчал освобождаването на изпълнителния директор на железниците заради констатираните пропуски при последвалата проверка на вагоните и заради затрудненията на ръководството да овладее ситуацията след катастрофата, а не заради самата катастрофа.

Новото ръководство на БДЖ, което ще бъде обявено днес следобед, ще има задача да мобилизира железничарския състав и да гарантира спокойствието и безопасността на пътниците, добави министърът. Спрете с тежките атаки срещу БДЖ, призова той.

Мутафчиев каза, че нищо от досегашното разследване не подсказва грешки от страна на персонала на злополучния влак София – Кардам. Той призна, че само неприключилото следствие го възпира да изкаже благодарности на смяната, която го е обслужвала и която е предотвратила разрастване на огъня и в другите вагони.