Мутафчиев: БСП няма да е посредник между правителството и пловдивския кмет
Мутафчиев: БСП няма да е посредник между правителството и пловдивския кмет / netinfo
Влизането на БСП в управлението на Пловдив не е свързано с посредничество между правителството и кмета Славчо Атанасов, кабинетът и сега е обърнат с лице към проблемите на града, заяви днес министърът на транспорта Петър Мутафчиев. В качеството си на областен лидер на червената партия той подчерта, че целта на влизането на социалистите в управлението е да се изкара Пловдив от патовата ситуация, в която градът има кмет, но зад него няма оформено мнозинство за прокарване на важните решения.

Мутафчиев определи решението на Градския съвет на БСП за преговори с ВМРО като неконюктурно и в полза на гражданите. БСП обаче ще иска строго определени и ясни програмно-политически ангажименти в бъдещата коалиция от леви и десни партии. Пловдив заслужава по-добро управление, особено след провала на модела на Бойко Борисов, каза още Мутафчиев. Той повтори тезата на социалистите, че не личностен разнобой, а неразбирателство при разделянето на „баницата” е причина за краха на коалицията ГЕРБ –ВМРО. Областният лидер на социалистите разтълкува прокараното от ГЕРБ и още неотменено решение за прехвърлянето на сделките с общинска собственост в ръцете на районните кметове като опит на хората на Бойко Борисов те да сложат ръка върху апетитни имоти.

Независимо от трусовете в местната власт и това кой влиза и излиза от нея, правителството си изпълнява ангажиментите по инфраструктурните проекти в Пловдив, добави Мутафчиев. Той припомни стартиращата модернизация на летището, на Централната жп-гара и мащабните ремонти на бул. „България”, Карловско и Асеновградско шосе.