МУ Пловдив излизал от изпитния канон
МУ Пловдив излизал от изпитния канон / netinfo

Конфликт на интереси и опит за изтласкване от пазара на досегашните съставители на кандидат- студентски сборници е причина за протеста срещу законността на приемния изпит по химия в Медицинския университет в Пловдив. Това каза за Дарик радио председателят на изпитната комисия в МУ доц. Людмил Луканов. Школите за подготовка на кандидат- студенти, а не самите кандидатстващи и техните родители са организирали протестната подписка до Министъра на образованието, твърди още доц. Луканов.

От тази година излизаме от канона, утвърден от преди 25 години, заяви доц. Людмил Луканов. Вместо готови задачи в конспектите, написани от тези, които сега вдигат шум, а после зазубряни от кандидат- студентите, ще задаваме такива, които изискват творческо приложение на заучения материал, съобщиха от Ректората на Мецицинския университет. Само така при високата конкуренция ще отпаднат кандидатите, които на всяка цена искат да влязат там, където не заслужават. Слуховете за корупция се разпространяват именно от такива кандидати, казаха още от Ректората на Медицинския университет в Пловдив.

Явилите се на изпита по химия вчера кандидат- студенти поискаха анулиране на изпита в Медицинския университет заради една от изпитните задачи, която не е присъствала нито в изучавания досега материал, нито в конспекта. Според протестиращите това не се дължи на грешка, а е преднамерено, с корупционни цели.

В писмото си до Министъра на образованието кандидат-студентите и техните родители настояват за уволнението на ректора на Медицинския университет в Пловдив и за дисциплинарни наказания на съставителите на изпитните задачи.