Моноспектакълът Чиста любов по Иредински в Петното
Моноспектакълът Чиста любов по Иредински в Петното / sxc.hu
Моноспектакълът "Чиста любов" по Иредински в Петното
49608
Моноспектакълът "Чиста любов" по Иредински в Петното
  • Моноспектакълът "Чиста любов" по Иредински в Петното

„Чиста любов" е второто представление в новия проект „Малък театър под земята". Моноспектакълът по текст на полския драматург, писател и поет Иренеуш Иредински се изпълнява от актьора и ученик на Крикор Азарян Мирослав Михов. Началото му е от 19 часа в „Петното на Роршах".

По време на представлението ставаме свидетели сме на предсмъртната изповед на един необикновен престъпник. Самотен мъж, оцелявал в жалкото си безплодно съществуване благодарение на мечтата си за голяма, чиста любов. Животът му се преобръща, когато неочаквано в сивото си битие той среща жената,чрез която осъществява съкровената си мечта. Непознатата досега радост от живота, хармонията и споделените чувства постепенно започват да му изглеждат твърде чисти, за да са истински. Демоните на съмнението тровят съзнанието му и го карат със свирепа страст да руши постигнатата мечта. Увлечен, той се озовава в капана на болезнените образи на бившите любовници на своята жена - натрапчиви видения, водещи до болка и съмнения. Убийствата се оказват единствения изход от кошмара... Докато не става ясно, че всичко е било измислица, а първият свободен избор в живота на героя е да поеме отговорност.

В представлението участва и мултимедия. Постановката е на Петър Русев, който е режисьор на един от първите епизоди на българския сериал „Стъклен дом".

Предстои да бъде представен и авторският спектакъл на Цветелина Стоянова по романа на Калин Терзийски „Алкохол".

Следващото издание на "Малък театър под земята" е на 9 февруари. Билетите са 10 лв. за възрастни и 8 лв. за учащи.

В прикачения звуков файл чуйте и някои от арт акцентите през тази седмица в Пловдив.