/ DarikNews
19-годишният Петър Георгиев, който помете с БМВ-то си пет коли в пловдивския район „Тракия” в понеделник, е освободен под парична гаранция от 5000 лв. днес с постановление на наблюдаващия прокурор. Това съобщиха за DarikNews от пресцентъра на Апелативна прокуратура в Пловдив. Оттам уточниха, че срещу младежа е образувано досъдебно производство по чл. 270 от Наказателния кодекс, за противодействие на органите на полицията да изпълнят задълженията си. 

Ще бъдат ли наказани младежите от гонката с полицията в Пловдив? (ВИДЕО)

Припомняме, че Георгиев има криминални прояви. През 2016 година, само на 16 години, той е извършил кражба, съобщиха от полицията. След като е бил задържан, младежът не съдействал на полицията, като отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици. 

БМВ помете пет коли в Пловдив при гонка с полицията

Резултатите от взетата на момчето кръвна проба все още не са известни.

Арестуван е шофьорът на БМВ-то, помело пет коли в „Тракия“ (СНИМКИ)

Междувременно местен сайт в Пловдив писа, че в колата на Петър, известен още като Петьо Боксьора под тепетата, е намерена голяма сума пари. От прокуратурата обаче нито отрекоха, нито потвърдиха информацията. Говорителят на Районна прокуратура и зам.-районен прокурор Атанас Илиев подчерта, че няма да коментира детайли по отношение на фактологията, свързана с разследването.