арест
арест / Thinkstockphotos
Районен съд – Пловдив взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо молдовския гражданин, който в съучастие на 7-ми юли взриви и ограби банкомат в Пловдив. Той е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което Наказателният кодекс предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години.
 
Според съда в този ранен етап от разследването са налице достатъчно данни, от които да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на престъплението, за което е обвинен.
 
Съдът намира, че опасността мъжът да се укрие е реална, с оглед на това, че той няма адрес, на който да пребивава, преди задържането се е подготвял да напусне страната и е пребивавал по хотели. Според съда е налице опасност да извърши престъпление при мярка, различна от „Задържане под стража“, макар и да има чисто съдебно минало. От представената от прокуратурата справка е видно, че в Молдова срещу обвиняемия има образувани наказателни производства.
 
Определението подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив, като в този случай делото ще се гледа на 19.07.2018 г. от 15.30 часа.