Мобилните оператори започват спиране на нерегистрираните карти
Мобилните оператори започват спиране на нерегистрираните карти / www.sxc.hu

Mобилните оператори започват поетапното спиране на изходящите повиквания и кратките съобщения от предплатените карти, които не са регистрирани. Официалният срок за регистрация на SIM-картите на мобилните оператори изтече на 31 декември миналата година.

До края на януари клиентите, които не са регистрирали картите си, ще могат да получават обаждания и SMS-и, но след това ще бъдат прекъснати и входящите повиквания. Телефонните номера ще се запазят до изтичане на крайния срок на валидност на картата. Ако потребителят се регистрира преди този срок, предплатената услуга ще бъде възстановена.

Регистрацията може да се направи освен в офисите на мобилните оператори и в магазините на търговските им партньори, така и в над 3000 станции на Български пощи в цялата страна.

Регистрирането на предплатените карти е безплатно и се извършва лично от потребителя на SIM-картата. То може да бъде направено и от упълномощено лице с нотариално заверено пълномощно. Документът трябва да съдържа текст, че упълномощеният има право да предостави съответните данни.