Млади майки възстановяват фигура с танци и релакс програма
Млади майки възстановяват фигура с танци и релакс програма / снимка: dariknews.bg

Първият в Пловдив специализиран курс за млади майки, които искат да възвърнат по-бързо добрата си фигура след бременността се открива след Великденските празници в Студиото за свободни танци Dance to the max . Модерната програма е на Йоанна Вулева – JOY , която е завършила образованието си и е специализирала в Германия. Тренировките са за стягане на вътрешната мускултура и корема, за оформяне на бедрата и ханша и за възстановяване на всички проблемни зони по тялото. Те предпазват и от "следродилна депресия", спомагат за влизането във форма на тялото, възстановяват мускулите и костите по-бързо, дават  енергия и по-добро самочувствие. За спортуването след раждане има значение и дали майките кърмят, защото тежките физически натоварвания във фитнеса могат да доведат до значително намаляване на количеството отделена кърма.

Заниманията в танцовото студио са много по-приятни и равномерно натоварващи цялото тяло. В зависимост от физическата си подготовка и състояние, майките могат да избират посещения един или два пъти седмично.

За първи път в Пловдив се открива и школа по Креативни танци за деца от 3 до 5 години. Програмата за най-малките развива чувството за ритъм, усещане за тялото, двигателната култура и креативното мислене чрез музика и танц.

Млади майки възстановяват фигура с танци и релакс програма
netinfo

Студиото стартира и програма, известна в развитите страни от Европейския съюз като BODY FIT after work. Tренировките са за релакс и оформяне на цялото тяло и включват упражнения от аеробика, пилатес, йога и лека гимнастика, съобразена с равномерното натоварване на различните мускулни групи.  Тя е подходяща за всички, които искат да се отпуснат след тежкия работен ден в уютна обстановка и едновременно с това да поддържат добра фигура. Приятната музика и арт дизайнът на танцовото студио предразполагат допълнително към пълния психически и физически релакс.