Млади готвачи творят кулинарни чудеса в Хисар
Млади готвачи творят кулинарни чудеса в Хисар / netinfo
Пролетна кулинарна фиеста събра ученици от шест професионални гимназии по готварство в курортния град. Бъдещите готвачи от Поморие, Велинград, Кюстендил, Хисар, Банско и Соко Баня- Сърбия се състезаваха в три раздела- предястие, основно ястие и десерт. В рима и с танцови стъпки отличените представиха пред професионално жури кулинарните си творби.

Искам да живея тук и да работя по специалността си, каза победителката в раздел “Сладкарство” Ивелина Шейретова от Хисар. Софийският представител Александър Димитров грабна първото място с основното ястие – “Фантазия”, а местното момиче Нина Вълкова спечели в надпреварата за предястие с плато от пушена сьомга и пастет от маслини.

Традиционно СОУ “Хр. Смирненски” Хисар домакинства на кулинарни фиести. През месец май от училището ще се дипломира първия випуск със специалност хотелиери и готвачи.

Все по - крещяща е нуждата в курортния град от специалисти в сферата на туризма. На фона на бързото и модерно строителство недостигът на персонал се очертава като основен проблем на хотелиерите и ресторантьорите.

Информация Красимира Гешева